Моята ковачница

Моята история:

На първо място съм машинен инженер магистър - дефектоскопист на металите, стругаро-фрезист, шлосер, потомствен майстор ковач, гравьор-ювелир. В родът ми още от древността мъжете са майстори ковачи, дърводелци и ювелири, както от страна на майка ми така и от страна на баща ми. Например пра-дядото на моят баща е бил ловец с пушка собствено производство, дамасковата цев на която лично е сам изковал.

Професионално се занимавам с изковаване и ювелирна изработката на саби, мечове, ками и ножове още от тинейджър. Секретите на ковашката заварка, която е в основата за добиване на дамаска стомана съм усвоил преди повече от 30 години, като ученик от своят баща. Също така изработката на бижута от благородни метали и скъпоценни камъни съм научил от него. Баща ми е пенсионер, бивш преподавател по металообработване и матричарство в Професионална гимназия по механо-техника град Силистра.

Японската технология за добиване на стомана и изковаване на мечове тачи, катана и уакидзаши съм усвоил по методите и записките на майсторът-жива легенда Амата Акицугу - изковал кинжала на сегашният японски император.

Имам удоволствието да Ви представя част от моята работа, както и да Ви предоставя възможността за изработка по Ваш индивидуален проект на нож, меч, сабя и др. Към даденият момент Вие можете да изберете предмет от готовата ми продукция за подарък или за себе си, както и да поръчате изпълнението на такъв по ваше желание и вкус.